Ангел Каралийчев

Челси – Манчестър Юнайтед 18/04

Много труден и рисков мач, в който все пак има доза логика в двойния шанс за Юнайтед. Челси са в голям шок след отпадането от Шампионска лига и в последните си мачове печелят „на магия“. Манчестър са на другия полюс – играта им върви, а атаката им е почти безпогрешна. Капитанът на Англия ще бъде основният ми довод за добър резултат на „дяволите“. Руни е един от най-добрите в света, страхотен голмайстор, притежаващ поглед върху играта, способен е да дирижира нападението на манчестърци по изключителен начин.

Ван Гаал е мотивиран за успех и най-вероятно ще опита да спечели центъра и да руши играта на Челси, като се има предвид, че Фабрегас не е в най-добрата си форма. Ясно е, че Челси бяха най-постоянният отбор този сезон и ще искат да зарадват феновете си с победа в Лондон, която ще ги доближи с още една крачка до титлата, но Юнайтед „се пробужда от дълъг сън“ и ще е изключително опасен противник. В предишния мач се видя, че „червените дяволи“ не се стресираха от гола пасив срещу градския си съперник, показаха характер и се добраха до победата.

Трудно може да се повярва, че след такъв обрат Юнайтед няма да се опита да направи финален щурм към първото място, което е окупирано именно от лондончани. Тази среща се явява последен шанс за спечелване на каквото и да е отличие през сезона и Рууни и компания ще дадат всичко от себе си да стигнат поне до точката, а защо не и до нещо повече.

Прогноза: 2 Загубен

Author Ангел Каралийчев

Published on 01 януари 1970, last edit on 01 януари 1970