Ангел Каралийчев

Саутхямптън – Кристъл Палас 03/03

Време е отново за футбол с марка Висша лига. Уикенда мина бързо, но отново идва време за английски футбол. В мач от 28 кръг в Англия се изправят тимовете на Саутхямптън и Кристъл Палас.

Със своето трудно начало на сезона, много хора предричаха изпадане за Кристъл Палас. Алън Пардю обаче измъкна новия си тим от зоната на изпадащите и дори в момента се борят за престижно място в „златната среда“.

Саутхямптън в големи периоди от кампанията бяха в четворката и дори се заговори за битка за местата, даващи право на участие в евротурнирите.

Предвид силната конкуренция това ще е много тежка задача, а през този междинен кръг гости са им Кристъл Палас. Саутхямптън за последно спечелиха на своя терен преди цели 2 месеца срещу Арсенал на 1 януари.

От своя страна, колкото и да не е за вярване, Палас не са губили мач като гост от 20 декември миналата година, когато отстъпиха на Манчестър Сити. След тази загуба те записаха 2 равенства и цели 5 победи. Предстоящото им гостуване обаче няма да бъде никак леко.

Прогноза: X Загубен

Author Ангел Каралийчев

Published on 03 март 2015