Експертно ревю за букмейкъра Betfair


Вход в Betfair

История на букмейкъра

Букмейкърската компания Betfair е една от най-големите в своята област. Тя е световноизвестна със своята Борса за залози. Всъщност, Betfair притежава най-голямата Борса за спортни залози в световен мащаб. Безспорен лидер в тази област. Централата на компанията се намира в Лондон. Тя започва своето съществуване през 2000 г., когато е създадена от Андрю Блек и Едуард Рей.

Betfair лого

Още със създаването си Betfair се превръща в лидер в областта на спортните залози и уникалната Борса, която от компанията предлагат. Компанията разширява своя арсенал от услуги, когато през 2005 г. закупува сайта PokerChamps.com, който предлага онлайн покер игри. Идеята на компанията е да интегрира покер игрите към своя сайт, но с нова, различна платформа. Така и се случва, като Betfair използват свой собствен разработен софтуер за покер игри. През 2006 г., Betfair е оценена на 1.5 милиарда паунда, а 23% от собствеността ѝ е закупена от Софтбанк. През същата година, Betfair придобива компанията Timefrom, която се занимава с отразяването на конни надбягвания. Година по-късно Betfair става собственик на собствено радио, което предава на живо състезания с коне, информира за резултати и изразява експертно мнение. През 2009 г. Betfair продължава с големите покупки, като придобива TVG Network, което е канал в САЩ, предлагащ излъчвания на спортни събития на живо и най-вече на конни състезания. Сделката е осъществена на стойност $50 милиона.

През 2010 г. компанията стъпва и на фондовата борса в Лондон, където е оценена на 1.4 милиарда английски лири, а една акция на компанията се равнявала на 13 паунда. Година по-късно, компанията прави важна крачка към намалянето на данъците, които трябва да заплаща, като прехвърля голяма част от операциите си в Гибралтар и оперира с тамошния лиценз. През 2012 г. Betfair продължава голямото си развитие, като анонсира услугата за залози с фиксирани коефициенти, като допълнение на спортната Борса на компанията. Така компанията влиза в голямата битка, която се води между световноизвестните букмейкърски къщи. Компанията придобива още по-големи размери, когато обявява своето сливане с букмейкъра Paddy Power, през Септември 2015 г. Самото сливане е завършено през Февруари 2016 г. Сайта е първия на пазара, който внедрява залози от тип Борса, като дори самите Бет365 нямат такъв раздел, в който играчите да разменят своите залози.

Betfair разполага с над 4 милиона потребители по цял свят, като по данни на компанията, над 1 милион от тях са активните потребители. Нетната печалба на компанията за 2014 г. е малко над 50 милиона паунда, а към момента дори може да се похвали с 50 милиона британски лири оборот на седмица! В компанията работят около 2000 човека на различни длъжности. Всички тези факти доказват колко големи са мащабите на букмейкъра Betfair, а постоянното развитие, което се забелязва у компанията е пример за постепенен възход, от който може да се поучи всяка компания в бранша.

Betfair в България

Betfair беше сред първите компании, които придобиха лиценз за извършване на хазартна дейност на територията на България. Това се случи през Февруари 2014 г., след като 3 месеца по-рано – през Декември, от компанията подадоха молба за издаване на лиценз. Betfair получи лиценз за своите предложения на спортни залози, включително и уникалната Борса, с която разполага компанията, но освен това, лиценз беше получен и за казино игрите, които предлагат от компанията. Голям интерес сред залагащите в България предизвика спортната Борса на Betfair, понеже тя беше нещо ново и непознато на българските играчи. В по-напреднала фаза на това специално ревю за Betfair, ще разгледаме и обясним какво точно е спортната Борса на компанията и как да залагате там.

Сайта на Betfair – дизайн и менюта

Начална страница на Betfair

Няма спор, че дизайнът, по който е изграден сайта на Betfair е изключително удобен и лесен за всеки един потребител. Няма претъпкани области, всичко е изчистено, а основните менюта са разположени в горната част. В горната лява част на началната страница ще видите логото на компанията, както и бутон Помощ, който може да ви отведе в нова страница, където са събрани множество въпроси и компетентните отговори към тях, от страна на Betfair. От там, също така, може да намерите и начините за контакт с букмейкъра, ако имате някакви въпроси. В най-горната дясна част на страницата са разположени полето за вход и бутона за регистрация. Виждат се полетата за вход в системата, съответния бутон, както и бутонът за създаване на нова сметка. Отново се връщаме в горната лява част, където точно под логото на компанията са разположени два бутона с голяма важност. Те съставят меню от две категории, които са Спорт и Спортна Борса. Тях ще разгледаме обстойно в отделна точка.

Менюто, което се набива на очи, при отваряне на страницата е точно това, което има черен фон на лентата и съдържа разделите – Всички спортове, На живо, Cash Out, Price Rush, Футбол, Висша лига, Тенис, Баскетбол, Конни надбягвания и Волейбол. Както сами се досещате, първата от всички категории, ще ви запознае с всички различни спортове, на които може да залагате в Betfair, а чрез останалите раздели, имате възможността да достъпите най-залаганите спортове по най-прекия начин. Разделът Висша лига е посветен на първенството по футбол на Англия, но е добре да знаете, че този раздел не е постоянна величина в това меню, понеже ако през лятото, например, има Световно първенство по футбол, то тогава ще видите специален раздел за него. Ще разгледаме и основните категории от това меню в отделни точки, където ще обясним какво представляват услугите, които от компанията ви предлагат.

Точни под областта за вход в акаунта ви и над основното меню, може да видите бутон Отговорно залагане, при избирането на който ще бъдете пренасочени към нова страница, в която има препоръки и съвети как да залагате и как да избегнете евентуално пристрастяване. Освен това, обяснени са начините, по които може да зададете лимити на вашата сметка, като например да не можете да депозирате над определена сума, в рамките на един месец или друг период. Това е доста полезен материал, особено за тези, които са податливи на своите емоции, които ги водят към въртележка от залози и доста загуби.

Под всички тези менюта и бутони може да се видят актуални оферти и бонус предложения на Betfair. Компанията разполага с множество оферти както за нови клиенти, така и за съществуващи. След тази област в централната част на началната страница на Betfair, най-отдолу се намират връзки към информация за компанията, контакти, правилата и условията на Betfair, както и други полезни места.

Регистрация в Betfair

Ако желаете да създадете собствена сметка в системата на Betfair, която ще ви даде правомощия да се възползвате от всички услуги, които предлага компанията, ще бъде нужно да изпълните процеса по регистрация, който не представлява голяма сложност.

1. Първо трябва да посетите сайта на Betfair, като последвате този линк;
2. След това, трябва да изберете бутон Отвори сметка, който се намира в горната дясна част на началната страница, точно след полетата за име и парола, както и бутона за вход. След като го изберете, ще ви бъде отворена нова страница, където трябва да попълните определените полета, изискани от Betfair за процеса на регистрация. Всички данни, без полето Област, са задължителни за попълване от ваша страна. А полетата, които трябва да попълните с вашите данни са следните:

  • Трябва да изберете вашият Пол, след което да въведете Име и Фамилия;
  • Следват избора на Рождена дата, Държава, Адрес по лична карта, Град/Селище и Пощенски код;
  • Нужно е да въведете телефонния си номер, след което да изберете вашата Националност и Тип ИД, което ще рече – тип на идентификация; този номер може да бъде ЕГН, Булстат номер или Номер в НАП;
  • След това вниманието ви е насочено към полетата за въвеждане на Имейл и Парола;
  • Трябва да изберете Скрит въпрос и да напишете Отговор на него
  • Следващият избор е този за Валута на сметката ви, но за България единственият избор, който автоматично е избран е валутната единица Евро;
  • Следва поле за Промо код, като ако разполагате с такъв го въведете или пък полето ще бъде попълнено автоматично с код от Betfair;
  • След като сте готови с въвеждането, проверете добре въведените от вас данни и натиснете бутон Регистрация, с което процесът по създаването на вашата Betfair сметка ще бъде завършен;

Ето и как изглежда нагледно формата за регистрация на Betfair:

Регистрационна форма на Betfair

Регистрационна форма на Betfair 2

Регистрация от тук

Верификация на акаунта ви?

Ще бъде нужно да довършите и този процес по верификация, понеже ако не го сторите, то няма да имате възможността да изтегляте средства от сметката си. Процесът по верификация е нужен, за да докажете самоличността си и съвпадението на данните, които сте въвели. Точно затова трябва да внимавате, когато въвеждате личната си информация по време на процеса по регистрация. Верификацията на акаунта ви трябва да бъде извършена в рамките на 30 дни от деня на създаването ѝ. В противен случай, Betfair има правото да закрие вашата сметка. Верификацията се осъществява посредством системата на Betfair, чрез която сканира вашият документ, като го покажете на камерата на устройството си. Другият вариант е да изпратите копие на документа по имейл, но определено първият вариант е много по удобен и бърз. След като завършите и този процес, то вие ще разполагате с един пълноценен Betfair акаунт.

При забравена парола или потребителско име?

Ако случайно забравите някое от необходимите ви данни за вход в акаунта ви, то може да ги възстановите по много лесен начин. За целта, трябва да обърнете внимание на областта, където е бутона за създаване на сметка, понеже точно под него има бутони, които са в случай на забравено потребителско име или парола. Нужно е да изберете едно от двете, за да достъпите съответната страница, която ще ви помогне с възстановяването. Помнете, че може да използвате и имейлът, с който сте се регистрирали, като потребителско име. Ако сте забравили потребителското си име и изберете съответния бутон, то ще ви бъде отворен нов прозорец, където ще бъде нужно да въведете имейлът ви на регистрация на вашият акаунт. След като го въведете и изберете бутон изпращане на напомняне ще получите по имейл забравеното ви потребителско име. Ако пък забравите своята парола, то избирате другият бутон и отново ще ви бъде отворен нов прозорец, в който има поле за въвеждане на потребителско име. След като го въведете и то бъде проверено, ще можете да зададете новата си парола за достъп до вашата Betfair сметка.

Видове пазари в Betfair

Букмейкърската компания Betfair има много голям арсенал от предложения, които отправя към своите клиенти. Компанията разполага с голям брой събития от всеки спорт, за които се предлагат залози както преди мача, така и на живо. Освен всичко, уникалната спортна Борса на Betfair е другото, с което от компанията привличат потребители. Нека се запознаем по-отблизо с двата раздела в сайта на Betfair – Спорт и Спортна Борса.

Раздел Спорт

Раздел Спорт на Betfair

Това е един от двата основни раздела на компанията Betfair. Спортният раздел е този, който българските играчи предимно използват. Когато достъпите този раздел, то лентата в черен фон, която имаше на началната страница, съществува и тук. Тя включва няколко раздела, като първият от тях е Всички спортове. Ако го изберете ще ви се покажат всички налични спортове, за които компанията предлага събития и пазари към тях. Възможностите са много, различните спортове наброяват над 25! Втората категория от менюто към раздел Спорт е Начална. Това е страницата, която по принцип се зарежда при избирането на раздела. В началната страница, отляво е разположено меню с бързи връзки към срещите на живо или към някой спорт. Освен това, има и бързи линкове към някои от най-популярните футболни първенства, за да можете бързо да ги достъпите. В централната част на страницата се намира област, в която ще виждате някои от актуалните предложения на Betfair, а под тях се намират т.нар. Спортни Акценти. Там са предложени някои от най-интересните събития, които предстоят. Можете да избирате да видите избраните събития за футбол, тенис, баскетбол и други. В дясната част, отново ще намерите бърза връзка с поглед към някои пазари, за някое от големите събития, които предстоят да се изиграят. Може да е футболен мач, тенис среща или пък баскетболен двубой.

В менюто може да намерите бързи връзки към някои спортове, като Футбол и Тенис, както и категории за някои от услугите на компанията и актуалните ѝ промоции. Ако обаче, искате да разберете как да разгледате определени спортни събития, то трябва да използвате категорията, която ви показва всички спортове. След това е нужно да изберете желаният от вас спорт, за да видите всички предстоящи събития, на които може да залагате.

Стандартно ще видите събитията подредени по началният им час във възходящ ред и коефициентите за пазари на краен резултат. Ако искате, обаче можете да промените този пазар и да виждате коефициентите за някой друг пазар, като Под/Над гола, пазари за Полувреме и други. Когато желаете да изберете дадено първенство, за да разгледате срещите, на които се предлагат залози, то трябва да изберете от менюто, намиращо се над показаните срещи, раздел Преглед на всичко. Тогава ще ви бъде заредена страница, от която ще е нужно да изберете държава, след това съответното първенство от тази държава и така ще стигнете до самите събития. Когато изберете дадено събитие ще видите датата и часа, за които е насрочено то. Това е от лявата част, а в дясно са разположени всички пазари, от които можете да избирате. Подобно разпределение на спортовете в лявата част на сайта може да се открие и в Efbet, който е поставил бутоните за регистрация и бонус също в горния десен ъгъл.

За големите събития, от известните футболни лиги, например, имате шанса да залагате на множество пазари. Някои от тях са следните: Краен резултат, Първи гол, Точен резултат, Над/Под голове, Голмайстор, Първи голмайстор, Двоен шанс, даден отбор да отбележи определен брой голове, различни пазари за полувреме и много, много други. Възможностите са наистина огромни. Betfair ви дава шанса да избирате от голям набор пазари. Ако изберете друг спорт, например баскетбол, ситуацията е подобна. Избирате си събитие, виждате пазарите към него, а срещу всеки пазар се намира и коефициента към него.

Единственото, което ви остава, като сте готови е да натиснете върху коефициента, намиращ се срещу пазара, на който искате да заложите. Така ще видите вашата селекция във вашият електронен фиш.

Раздел Спортна Борса

Раздел Спортна Борса на Betfair

Това е един доста интересен раздел, като именно с него Betfair започва своето съществуване. От компанията първоначално залагат на борсовия спортен раздел за привличане на клиенти. В нашата страна този тип залози не са много познати на широката общественост, но сега ще се опитаме да ви запознаем с основите на спортната Борса на Betfair. Като цяло, при избирането на този раздел, началната му страница ще ви представи отново меню с черен фон, на което има категории за различни спортове, както и някои други услуги от компанията. В лявата част се намира основното вертикално меню, където са изброени и може да избирате, различните спортове, на които да залагате в борсата. В централната част отново ще намерите някои акценти на събития, а в дясно се намира фишът, където въвеждате сумата на залог за избраната от вас селекция.

За да заложите е нужно да изберете някое събитие. Да вземем, например, един тенис мач, който се състои от двама тенисисти. На пазар Краен резултат потребителите виждат коефициенти и непонятните за доста хора „ЗА” и „СРЕЩУ”. Това ще рече, че ако заложите на коефициента „ЗА” даденият играч, то ще трябва той да спечели мача, за да спечелите и вие на съответния коефициент. Ако заложите „СРЕЩУ” същият тенисист, то тогава ще трябва да се надявате да загуби мача. Освен за краен резултат, то може да залагате на същия принцип за победител в сета.

Друг пример, може да ви дадем за футболен мач. Ако имате например срещата Байерн Мюнхен 2 срещу Бургхаузен, то нека вземем пазарите за краен резултат. Имате възможност да заложите „ЗА” Бейерн Мюнхен 2 на коефициент 1.62. Ако го направите, то ще се надявате те да спечелят мача. Ако, обаче заложите на пазар „СРЕЩУ” Байерн Мюнхен 2, което е на коефициент 1.65, то тогава ще трябва срещата да завърши с победа за Бургхаузен или наравно, за да бъде успешен вашият залог.

По такъв начин действа спортната Борса на Betfair. Освен преди началото на срещите, то може да залагате и на спортна Борса На живо за определени мачове. Ако имате някакви въпроси, винаги може да се свържете с нас, за да се опитаме да ви помогнем.

Пробвайте Betfair Борсата

Категория На живо

Събитие На Живо в сайта на Betfair

Ще обърнем специално внимание на този раздел от Betfair, понеже той не е обособен в отделен раздел сред главните такива, но също така е изключително важен. Самият раздел може да намерите още на началната страница, в раздел Спорт или в раздел Спортна Борса. И в трите случая, категорията На живо се намира на лентата с черен фон, намираща се точно под двата основни раздела в сайта.

В раздел На живо ще намерите събития от различните спортове, на които може да залагате по време на мача. Пазарите тук отново са много разнообразни, като до голяма степен се препокриват с тези от преди началото на срещата. На живо, обаче, имате шанса да залагате, например във футбола, на кой отбор ще отбележи следващ гол или колко гола ще има до дадена минута. Подобно е и при другите спортове, за които се предлагат пазари на живо.  В лявата част на страницата, когато сте избрали дадено събитие ще виждате текущия му резултат, както и информация в каква част или време се намира срещата. От дясно са разположени и пазарите. Коефициентите, когато залагате На живо се променят с течението на самата среща и в зависимост от развитието на двубоя. Когато желаете да направите залог, просто е нужно да изберете върху коефициента на събитието, за което искате да заложите.

Разделът с пазари на живо от Betfair предлага множество събития ежедневно, като на много голяма част от мачовете, които виждате в програмата на букмейкъра, ще можете да залагате и на живо. Всъщност, за да разберете дали дадена среща ще има възможност да бъде залагана на живо, то преди името на събитието и участниците, ще видите иконка на часовник, която ви подсказва, че събитието ще премине на живо, когато то започне. По този начин лесно може да се ориентирате за дадено събитие и неговото наличие с пазари на живо.

Електронен фиш на Betfair

Електронен фиш на Betfair

Това е мястото, където вашите избрани селекции се визуализират. Електронният фиш в сайта на Betfair се намира в горната дясна част на екрана, непосредствено след последният раздел от лентата с категориите и под областта за вход в системата. Когато изберете дадена селекция, то тя мигновено се показва във въпросният фиш. Фишът ви дава информация за всяка отделна селекция, която направите.

Освен, че виждате вашият избор, изписано е и името на събитието, за което е направена селекцията, както и коефициента на самото събитие. Под всички избрани селекции са и полетата, където се въвежда сумата на залог. Имате няколко избора, които се изразяват в различни видове на залог, които могат да са Тройни (както е в случая със снимката, понеже са 3 избрани селекции), Двойни, Трикси, Патент и други.

Ако пък желаете да заложите на едно от избраните събития, то въвеждате сумата в полето срещу самата селекция за желаното събитие. Тези различни възможности ви дават възможност да залагате познатата Права колонка или да залагате на различни системи, които автоматично се генерират от електронния фиш на Betfair. Автоматично се изчислява и сумата, която ще трябва да заложите за определена система. Освен всичко, виждате и сумата, която евентуално може да спечелите. Може да залагате на събития от различни спортове, различни пазари, по ваш избор.

На снимката може да видите и отметка, която гласи Подсигури се с EDGE, която ви дава шанс да подсигурите вашият залог, но за тази услуга ще говорим отделно. Когато сте готови, избирате бутон Постави залози, след което вашият фиш ще се обработи и ще имате готов залог. Вашите активни залози може да видите в категория Моята сметка или Текущи залози.

Електронният фиш на Betfair е много удобен, дава ви всичката информация, която ви е нужна за избраните селекции и определено се работи много лесно с него. Цялата система е автоматизирана, а това улеснява абсолютно целият процес по правенето на залог в сайта на букмейкърската компания Betfair.

Специални услуги от Betfair

Език на сайта – имате възможност да използвате българска и английска версия на сайта, като промяната се прави от бутона, намиращ се в горната дясна част, точно срещу бутона за създаване на акаунт. Този сайт бе сред първите, успоредно със Sportingbet, които внедриха българска версия, която да опътва хората как да регистрират и залагат. Подръжка на български език е налична 24/7.

Вид на коефициентите – може да променяте начина, по който да виждате коефициентите, като това се прави от най-долната част на сайта, където е надписа „Преглед на коефициентите като:”, след което имате избор между Десетични и Дробни.

ACCA EDGE – това е една много иновативна услуга, която от Betfair предлагат на всеки свой клиент. Самата услуга ви дава шанса да си върнете обратно залог, ако само една селекция от вашият фиш се е оказала неуспешна. За целта ще трябва да изберете селекции, независимо от вида спорт и вида пазар, които трябва да са поне 3! Също така няма и минимални коефициенти на залог при тази услуга. Ако някой от вашите залози е отложен или прекратен, то услугата ACCA EDGE няма да бъде валидна. Имате възможност да затворите залога си, но и тогава ACCA EDGE се отменя. Нека разгледаме и един конкретен пример на залог с услугата ACCA EDGE.

Услугата ACCA EDGE на Betfair

Както виждате, избрани са 3 селекции на футболни срещи. Под тях, точно до полето Тройни на електронния фиш е избрана отметката Подсигури се с EDGE. Ако сметнете коефициента от трите избрани селекции, то ще разберете, че е общо 14.5, но с отметката на ACCA EDGE, както се вижда от снимката, коефициента пада до 10.05! Точно тук идва основният момент на тази услуга. За да я използвате, то вие се съгласявате на по-нисък коефициент. Ако и трите селекции се окажат верни, то вие ще спечелите на общ коефициент 10.05, понеже сте избрали отметката. Ако, обаче, само една селекция се окаже губеща, то залогът ви, в случая 10 лв., ще се изплати обратно във вашата сметка. Целта на самата услуга е да се подсигурите, но тя не е задължителна и я използвате единствено по ваше желание.

Price Rush – още една много добра оферта, с която Betfair доказва, че е сред лидерите в областта на залозите. Самата функция ще рече, че има възможност коефициента на направен от вас залог да се повиши автоматично. Betfair автоматично проверява как се движат пазарите в Спортната Борса на компанията и ако има предложена по-добра цена, то вие ще я получите, като тази информация ще бъде изписана във вашият фиш. С покачването на коефициента се увеличава и потенциалната ви печалба. Трябва да запомните, че услугата Price Rush се предлага единствено за спортовете Футбол, Тенис, Голф, Конни надбягвания и баскетбол. Също така, трябва да знаете, че услугата е активна само за единични залози! Имате възможност да залагате на събития от раздел На живо, както и да затворите вашият залог, ако това е възможно, на полученият по-висок коефициент. Ако се питате дали както може да получите увеличение, така може коефициента ви да стане по-малък, то не се бойте, понеже Price Rush единствено може да увеличи вашият коефициент, а Betfair няма да го намали, когато вече сте заложили на него!

Cash Out – още една функция, която може да намерите в сайта на Betfair. Тя ви позволява да прекратите вашият залог, преди той да е приключил, с цел да подсигурите залога си на определена печалба, но не максимална или пък да избегнете пълната загуба на вашият залог, като затворите на загуба, но не максимална. Когато направите даден залог, то много лесно може да видите дали той може да бъде затворен, като от лентата с категориите изберете Cash Out. В новата страница ще ви бъдат показани вашите залози, които може да затворите. Като цяло, Betfair единствен предлага услугата да разберете точно кои пазари на дадено събитие могат да бъдат затворени на по-късен етап. Това става ясно, когато срещу конкретния пазар, било то на живо или преди мача, срещнете следната иконка:

Betfair Cash Out икона

Това, че букмейкърът ви дава тази информация е страхотно и ще ви спести размислите, дали за даден залог ще получите кеш аут. Освен всичко, запомнете, че може да прекратите залога си не само в раздел Спорт, но и в раздел Спортна Борса! С кеш аута на Betfair набора от услуги и опции, които букмейкъра предлага на своите клиенти, става доста богат.

Портал за прогнози на Betfair – това е специален сайт, в който може да прочетете анализи на спортна тема или прогноза за дадена среща, разработени специално от екип на Betfair. Сайтът може да достъпите от категорията Спорт Новини или от рекламната връзка, която може да видите в дадена част на сайта, гласяща Спортни анализи & Съвети. И в двата случая ще бъдете пренасочени към един и същ сайт, а ако искате да го разгледате веднага, може да го направите чрез този линк – https://betting.betfair.com/bg/

Мобилна версия на Betfair – друго, с което може да се похвали букмейкърската компания Betfair е, че разполага с прекрасен мобилен сайт, предназначен за всичките клиенти на компанията, които предпочитат да залагат чрез своето мобилно устройство или таблет. Единият вариант е да въведете адреса на сайта на Betfair в браузъра на вашето устройство, за да се зареди мобилната версия на сайта. Вторият вариант е да изтеглите специалните апликации на Betfair, които са разработени специално за устройства, които работят под операционна система Android или iOS. Чрез мобилната услуга на компанията ще може да ползвате всичките и услуги, които са налични в пълната версия на сайта. Също така, ще можете да се регистрирате в Betfair, да депозирате и теглите средства, да залагате преди мача, а и на живо. Ще можете да използвате и услуги, като Cash Out и Price Rush, така че мобилната услуга на Betfair ви предлага една друга възможност за използване услугите на компанията, чрез удобството да залагате от всякъде, по всяко време, през вашето мобилно устройство.

Бонуси и оферти от Betfair

Като един най-големите букмейкъри, Betfair се стреми да предлага много разнообразни и интересни оферти на своите клиенти, с което да ги привлече към своя отбор от залагащи. Офертите на компанията са насочени както към новорегистриралите се, така и към залагащите, които имат акаунт от повече време. Нека да разгледаме основните оферти, които от компанията предлагат.

Бонус 30 евро за раздел Спорт (НЕАКТИВЕН)

Това е един от основните бонуси, които компанията предлага на своите нови клиенти. Той ви дава правото да получите бонус сума от 30 евро, под формата на безплатни залози. За да се класирате за тази оферта, то по време на регистрация трябва да въведете специален бонус код, който е следният – ZBG101. Кодът се въвежда в съответното поле, по време на вашата регистрация. След като сте готови, то ще трябва да депозирате поне 10 евро и да ги заложите на пазар с коефициент поне 1.2! Когато направите и тази стъпка, Betfair ще ви преведе бонуса в рамките на 24 часа. Запомнете, че ако заложите по-малко от 10 евро, то няма да получите този бонус. Ако го получите обаче, ще имате шанса да направите 3 залога на стойност 10 евро. Залозите се явяват безплатни, като ако познаете, то само чистата печалба от залога ще бъде добавена към вашата сметка.

Условия на бонуса

Първото условие, което трябва да спазите, за да получите този бонус е, че е нужно да направите въпросното залагане от 10 евро, до 30 дни от датата на създаването на вашият акаунт. Можете да използвате получените безплатни залози само по веднъж всеки, т.е. може да заложите 3 пъти по 10 евро! Запомнете, че когато направите залог с дадения ви бонус, то опцията Cash Out на Betfair няма да бъде достъпна за този залог. И последно, бонусът ви се дава и може да се използва единствено в раздел Спорт на Betfair!

Вземете нови €100 бонус

Бонус 20 евро за раздел Спортна Борса

За почитателите на Спортната Борса от Betfair също има специална бонус оферта. За да можете да се възползвате от тази оферта е нужно да бъдете нов играч в отбора на Betfair, след което разполагате с период от 7 дни от датата на регистрацията, в който трябва да направите първия си залог на стойност поне 20 евро в раздел Спортна Борса. Същността на бонуса се крие в това, че когато направите първия си залог по условието, което споменахме, то тогава, ако залогът ви се оказа неуспешен, Betfair ще ви върне 20 евро. Ако залогът ви е успешен, то ще ви бъде изплатена печалбата по него, без да се превеждат допълнителни средства.

Уловия на бонуса

Запомнете, че ако първият ви залог след регистрация в Спортна Борса на Betfair е в размер по-малък от 20 евро, няма да получите обратно сумата на залог, ако той се окаже неуспешен. Ако срещата, на която заложите е отменена по някаква причина, залогът ви няма да се класира за бонус офертата. За да се възползвате от тази промоция, първият ви депозит, който направите, не трябва да бъде чрез услугата на електронния портфейл Skrill! Ако се класирате за бонуса, т.е. заложите поне 20 евро първи залог и не познаете, Betfair ще преведе сумата от 20 евро към вашата Betfair сметка в рамките на 72 часа от приключването на залога.

Вземете €20 в Борсата

25 евро бонус за мачовете от Първа Лига на България

Това е един доста нов бонус, който е насочен към мачовете от родната футболна Първа Лига. Бонусът важи за раздел Спорт и за да се възползвате от него е нужно да направите единичен залог на мач от Първа Лига на България, на пазар Краен Точен резултат. Ако вашият залог е успешен, то няма да получите никакъв бонус, но при неуспех на вашият залог и ако мачът е бил 0-0 на полувремето, вие имате шанса да получите бонус, под формата на безплатен залог, в размер до 25 евро.

Условия на бонуса

Няма да се класирате за този бонус, ако заложите в раздел Спортна Борса, направите няколко селекции, използвате различни системи или залагате в раздел На Живо! Залогът трябва да е единичен и на пазар Краен Точен резултат, преди началото на срещата. Ако се класирате за този бонус, той ще бъде преведен по вашата сметка в рамките на 12-24 часа от момента на приключването на залога. Полученият безплатен залог ще бъде валиден в рамките на 48 часа от получаването му, като може да го използвате за всякакъв тип залог, веднъж, в раздел Спорт.

Промоция футболен акумулатор

Betfair предлага още една, доста интересна оферта за раздел Спорт. За целта е нужно да заложите на Права Колонка от поне 3 селекции, на пазар Краен резултат в раздел Спорт. Ако вашите селекции се окажат печеливши, то вие ще получите допълнителен бонус към вашата печалба, която се изчислява по следната таблица:

Брой селекции Бонус
3 10%
4 15%
5 20%
6 25%
7 30%
8 или повече 35%

 

Условия на бонуса

Вече споменахме, че трябва да заложите Права колонка, състояща се от поне 3 селекции на пазар Краен резултат, но освен това, те трябва да са с коефициент 1.2 или повече. Нямате право да залагате на пазари от Спортната Борса на Betfair, за да се класирате за този бонус. Запомнете, че бонусът се начислява само върху размера на чистата печалба от вашата колонка! Освен това, полученият бонус се получава като безплатен залог и трябва да бъде използван до 48 часа от получаването му, за залози в раздел Спорт на Betfair. Ако не го заложите в определения срок, бонусът може да бъде отнет от Betfair. Ако някоя от вашите селекции е отложена или отменена, то вие отново имате шанс за получаване на бонус, но на базата на селекциите, които са останали активни във вашия залог. Максималният бонус, който може да получите всяка седмица е 50 евро! Всеки спечелен бонус се превежда към сметката на клиента всяка нова седмица, в Понеделник, до 19:00 часа!

25 евро бонус на тенис мачове

За почитателите на тенис срещите, от Betfair, също са приготвили специална бонус оферта. За целта трябва да заложите на тенис мачове от поне 4 селекции на пазар Краен резултат. Ако една от вашите селекции се окаже неуспешна, имате шанса да получите бонус, като безплатен залог до 25 евро.

Условия на бонуса

Всяка една от селекциите трябва да е с минимален коефициент 1.2! Ако някой от вашите мачове е отменен или прекратен, вашият залог отпада от възможността за класиране за тази оферта. Залози от раздел Спортна Борса на Betfair няма да се считат за тази оферта, а също така и залози направени, след като срещата е започнала, затова трябва да залагате единствено преди началото на мачовете. Използването на Cash Out опцията, също няма да ви даде възможност да се класирате за този бонус. Можете да направите дори няколко колонки по зададените условия на тенис срещи, но ако в различните колонки залагате на едно и също събитие, тогава нито една от колонките ви няма да се класира за бонуса. Също така, максималният бонус за 24 часа, който може да получите е 25 евро! Часовете се засичат от 14:00 до 14:00 на другия ден. Бонусът, който е под формата на безплатен залог, се превежда до 24 часа след края на събитията от вашата селекция и ще бъде активен до 48 часа, след получаването му. Безплатният залог може да се използва само за залози от раздел Спорт!

100% бонус Cash Out

Betfair предлага на своите потребители още една страхотна бонус оферта, която е свързана с опцията Кеш аут. Офертата се изразява в това да направите залог на пазари, които подлежат на кеш аут, след това при първото ви използване на услугата Cash Out, вие ще получите 100% бонус към вашата печалба. Вашият залог трябва да е съставен от 3 или повече селекции, които са избрани от раздел Спорт!

Условия на бонуса

Въпросният бонус се дава единствено при първото ви използване на кеш аут! Освен всичко, трябва да направите кеш аут на печалба! Бонусът се реализира върху чистите печалби, които натрупате с кеш аут, като максималната сума, която може да получите е 25 евро! Бонусът, който получавате е под формата на безплатен залог и трябва да бъде заложен до 48 часа, след получаването му!

Освен всички изброени промоции и оферти, букмейкърската компания Betfair предлага на своите клиенти още интересни предложения. За големи спортни събития може да намерите нови актуални бонуси и да се възползвате от тях. Освен това, широко разпространена промоция за нови клиенти е да имат шанса да заложат на избрано от букмейкъра събитие с много голямо покачване на коефициентите. Така че, оглеждайте се в сайта на Betfair за нови оферти, от които може да извлечете максимална полза!

Полезно: Може да прочетете повече за плюсовете и минусите от използването на бонуси, за да прецените дали си струва да започнете с начален такъв или да го откажете.

Методи на плащания

Всеки клиент на Betfair има на разположение няколко различни методи за разплащане с букмейкъра. Услугите по депозит и теглене, които ще намерите при Betfair ви дават едно истинско разнообразие, от което може да се възползвате и да използвате този метод, който ви е най-удобен. За да извършите съответното разплащане, просто трябва да влезете в сметката си и от падащото меню на Моята сметка, да изберете раздел Моята Betfair сметка, което ще ви отвори нова страница. В нея ще видите секция Плащания, от където избирате желаното от вас действие и метода, по който ще депозирате или теглите средства.

Методи на депозит

Дебитна/Кредитна карта – това е несъмнено един от най-известните методи за разплащания, който няма как да не намери мястото си сред набора от услуги, които Betfair поддържа. С картите на VISA и VISA Electron няма да изпитвате проблеми при депозит, както и с карти от тип MasterCard. Транзакциите чрез тези карти се обработват незабавно, като минималната сума на депозит е 6 евро, а такса за превода не се дължи.

Електронни портфейли – сред методите за депозиране в Betfair ще откриете и няколко различни електронни портфейли, които са Skrill, Neteller и paysafecard. И при трите метода преводите се обработват незабавно, като за тях не се налага да плащате никакви такси. При Skrill и paysafecard минималната сума, която може да депозирате е 10 евро, докато при услугата Neteller минимумът е 15 евро. Максималната сума на депозиране при Skrill и Neteller е 45 000 евро, докато при paysafecard е значително по-малко – 500 евро.

Банков трансфер – този метод също е наличен, като можете да прехвърляте средства единствено през ваша лична банкова сметка към сметката ви в Betfair! Минималната сума на депозит чрез този метод е 15 евро, като самия процес може да отнеме от 2 до 5 дни. Такси не се дължат. Когато желаете да депозирате по този начин, в съответното място на сайта на Betfair ще видите данните за банката в България, където се приемат тези плащания.

Методи на теглене

Дебитна/Кредитна карта – чрез картите на VISA, VISA Electron и MasterCard можете да извършвате тегления на средства от вашият акаунт в букмейкъра. Нямате ограничения по минимална сума на теглене, а максималната такава може да зависи от банката, която е издала картата. Самия превод се извършва в рамките на 2 до 5 дни, а такси не се дължат.

Електронни портфейли – чрез тази услуга, отново както при депозита, може да използвате Skrill, Neteller и paysafecard. Информацията, която от Betfair предоставят е, че за методите Skrill и Neteller тегленията се обработват в рамките до 24 часа, а такси за превода не съществуват. При метода Skrill няма минимална сума, която да е определена за теглене, докато при Neteller тя е 4 евро. Максималната сума, която може да изтеглите с Neteller е 50 000 евро.

Банков трансфер – освен депозит, банковият трансфер позволява и теглене на средства от вашата Betfair сметка. Добре е да знаете, обаче, че при този метод на теглене срокът за обработка на превода е около 5 работни дни, а таксата на превода е в размер на 5 евро. Минималната определена сума, която може да изтеглите чрез банков трансфер е 5 евро, а максимална сума няма определена.

Както сами виждате, различните методи на разплащания, поддържани от Betfair предоставят голям избор, като финалното решение кой метод да ползвате е изцяло във вашите ръце и възможности. Разбира се, всеки един от методите има своите плюсове и минуси, но след като вече ви запознахме с тях и техните особености, то лесно може да си направите сметка, кой метод на разплащане би бил най-удобен за вас.

Партньорска програма на Betfair

В сайта на Betfair, освен всички прекрасни възможности за игра, ще може да намерите и шанса да си партнирате с един от най-изявените лидери в областта на онлайн залозите и игрите. Ако вече се питате какви ползи може да ви донесе това партньорство, то знайте, че ще се радвате на сума в размер до 35% от приходите на всеки играч, който препоръчате. Преди това, обаче, ще бъде нужно да бъдете одобрени, а за да имате голям шанс това да се случи, трябва да разполагате с подходящ уеб сайт, най-добре на спортна тематика, където ще рекламирате букмейкъра. С регистрацията си като партньор на Betfair вие ще получите специални рекламни материали, които носят уникален идентификатор, гарантиращ, че точно вие сте препоръчали дадения клиент на Betfair. Възможността да работите съвместно с един от най-добрите букмейкъри си е доста добър вариант, а ако искате да кандидатствате още сега или да разгледате други подробности около партньорската програма на Betfair, посетете този сайт – http://affiliates.betfair.com/

Обслужване на клиенти и контакти с Betfair

Несъмнено, Betfair е сред лидерите в своята област. Не се съмнявайте, че компанията ще направи всичко възможно да отговори на всеки ваш въпрос, свързан със сайта или вашата сметка. Не се притеснявайте да задавате вашите въпроси, понеже има кой да ви отговори съвсем компетентно. Точно така, всички служители, които работят в центъра за обслужване на клиенти към Betfair, са специално обучени да ви помогнат за всички ваши запитвания, относно сайта. От Betfair предлагат специална страница, където са събрани отговорите на доста често задавани въпроси. Страницата може да достъпите от тук. Ако не намерите търсеният от вас отговор, то може да се насочите към различните начини за контакт с екипа на Betfair. Разполагате със следните варианти за връзка:

Чат – този чат се извършва на живо и представлява най-бързият начин, по който можете да се свържете и да получите отговор. Обикновено, отговор ще получите в рамките на 1 минута.

Телефон – чрез обаждане по телефона, също ще получите почти мигновено вашият отговор. Телефонът за България, на който може да се обадите е следният: 00359 2491 7755

e-mail – електронната поща също не е забравена, като е сред начините за връзка с Betfair. Трябва да знаете, че времето за отговор по имейл е най-дълго, като обикновено е около 8 часа. Адресът, на който може да изпращате вашите съобщения е следният: [email protected]

Оценка и заключение за Betfair

Букмейкърската компания Betfair бързо навлезе на българския пазар, но нямаше и как да е иначе, понеже компанията предлага страхотни услуги на българските играчи. В стремежа си да се развива още, Betfair може да предложи още много на своите клиенти. В Betfair ще намерите изключително богат набор от събития и пазари както в раздел Спорт, така и в раздел Спортна Борса. А с опции, като Кеш аут, Price Rush и ACCA EDGE, които описахме подробно, Betfair се превръща в много добър избор за всеки любител на онлайн залаганията. Всички тези опции и възможности ни карат да поставим отлична оценка на букмейкъра Betfair.

Посетете Betfair

Сигурни сме, че в сайта на компанията ще намерите всичко, което ви интересува в спортните залози от прекрасни коефициенти, през много добри бонуси, та чак до уникални опции, които единствено Betfair предлага! Ако не ви се чака повече и желаете още сега да разгледате сайта на букмейкъра, може да го направите, като посетите Betfair още днес!

Полезни източници и референции